KÖPVILLKOR FÖR PRIVATKUNDER

Det är viktigt för oss att du är nöjd med våra varor, vår service, bemötande och informationen runt våra varor. Vi har haft 100 000-tals nöjda kunder under våra 30 år som leverantörer av kristaller och smycken i Sverige och Norden. Men det räcker inte, vi vill att du också ska vara nöjd!

Fraktalternativ
Kristallrummet använder Postnord varubrev, My Pack Collect, DHL servicepoint/paketskåp och hämta i vår butik på Hökens gata 6 i Stockholm. Frakt kostar normalt 59 kr, är gratis inom Sverige när du handlar för minst 500kr eller hämtar ditt paket i vår butik. Handlar du för under 150 kr tillkommer en expeditionsavgift på 100kr. Frakt till Norge, Danmark och Finland är från 89kr. Tull kan tillkomma.

Hämta i butik är vårt nyaste leveransalternativ så just nu kan upphämtning ske inom 7 dagar. Du får mail när ditt paket kan hämtas upp. Ange ditt ordernummer (står i din bekräftelse.) eller ditt namn. Kom ihåg att du måste visa upp din legitimation och hämtar du åt någon annan måste du visa den personens legitimation.

Din order måste hämtas inom en månad, om detta inte sker måste vi tyvärr ta ut en kostnad för detta på 59 SEK, som då motsvarar fraktavgiften (din order återbetalas till samma betaltsätt som du valt när du gjorde din beställning.)

Är det så att du valt fel fraktsätt och önskar få din beställning skickad går det jättebra. Skicka ett mail till oss då så hjälper vi dig vidare därifrån.

Kristallrummet är inte ansvarigt för felaktiga leveransuppgifter.
Var extra noga när du fyller i namn, e-mail, postadress, postnummer och speciellt mobilnummer för sms-aviseringen från DHL. Kristallrummet ansvarar inte för felaktiga leveranser pga. kund skrivit in fel uppgifter. 

Fri frakt samt minimum-order (Sverige)
Fri frakt på varor över 500kr, gäller endast leveranser inom Sverige. Vid köp under 500 kr tillkommer en leveransavgift på 59 kr. Leveransen (DHL) är försäkrad, registrerad och spårbar. Även om du valt att betala med Klarna, kostar frakten 59 kr. För köp under 150kr tillkommer en serviceavgift på 100 kr. Den läggs på tillsammans med frakten. 

Om varan är slut
Om varan är slut kontaktar vi kunden om återbetalning. Har kunden fler produkter och något är slut justerar vi order, gör återbetalning och  skickar resterande i beställningen. 

Leveranstid
Varor levereras normalt inom ca 3-7 vardagar med reservation för förseningar utanför Kristallrummets kontroll, så som röda dagar. Vid eventuellt utebliven, försenad leverans eller frågor kring leverans kontakta kundtjänst på email kundtjanst@kristallrummet.se.

Din order går att spåra när den anlänt till distributören. Vi meddelar dig när ordern har skickats och magin är på väg! 

Ej uthämtat paket
Försändelse som outlöst går i retur till Kristallrummet innebär att beställaren debiteras frakten (59 kr inkl moms) till beställaren samt DHL returfrakten (156,25 kr inkl. moms) till Kristallrummet från Servicepoint, eventuell fakturaavgift från Klarna tillkommer samt 100 kronor för att täcka Kristallrummets servicekostnader runt administrationen av ett ej uthämtat paket. En ej uthämtad försändelse debiteras alltså med 315 kr(inkl. moms). Ångrar du ditt köp måste paketet hämtas ut från din servicepoint och returneras till oss. Dessa villkor accepterar du i varukorgen vid ett köp. Ifall du önskar att få ditt paket omskickat, går detta att göra mot en kostnad på 215 kr inkl. moms. Kontakta kundtjänst för mer information om det.

Avbeställning
Din order kan avbeställas så länge paketet inte har skickats från Kristallrummet. Ring oss och kolla! Vi är snabba på att skicka iväg våra kunders beställningar.

Retur/Öppet köp, butik/online
För privatkunder gäller konsumentköplagen och distansavtalslagen. Du har full returrätt på samtliga beställda varor inom 14 dagar. Om du inte är nöjd med de beställda produkterna så ska du returnera varorna inom 14 dagar efter varans mottagande för pengarna tillbaka. Vi hanterar webshops-returer en gång i veckanreservation för försening under röda dagar och eventuella påminnelser eller dylikt kan vi åtgärda tillsammans med kund. 

Fraktkostnaden återbetalas ej och du som kund står själv för returkostnaden. Lämna in på valfritt ombud. Återbetalning sker när vi hanterat din retur, och du får en notering skickad till din e-post när återbetalningen sker. 

Returadress: 

Kristallrummet AB
Nathorstvägen 28
121 37 Johanneshov

Du kan inte returnera dina varor som du köpt online till någon av våra fysiska butiker. Om du köpt varan i en av våra fysiska butiker gäller retur i butikerna på Hökens gata 6 och på Västerlånggatan 21, oavsett vilken butik du handlat varan ifrån.

Öppet köp gäller EJ på våra intimprodukter (Yoni ägg/massagestavar mm.), eller specialbeställningar (alla former utav tillverkning, förlängning/förkortning, ombearbetning, nytillverkning).

Garanti och Reklamation

Kristallrummet följer konsumentköplagen för distansköp. Kristallrummet ger 6 månader på våra produkter även 6 månaders tillverkningsgaranti på produkter som vi tillverkar själva förutsatt att de är väl omhändertagna och inte blivit utsatta för onormalt slitage. Smycken som slitits ut eller gått sönder pga att bäraren fastnat i något och obetänksamt dragit till, ersätts t.ex. inte. Vi kontrollerar produkten innan vi godkänner en reklamation. För att garantin skall gälla krävs bevis om när varan inköpts. Spara alltid kvittot då det är ditt garantibevis.
För de varumärken vi säljer gäller varumärkets egen garantitid. Läs mer under respektive varumärke.
Använd bifogad retur/ öppet köp/ reklamationsblankett vid retur eller reklamation.

Leveransvillkor
Om du är under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd att beställa hos oss.

Utlandspaket - Försäljning till kunder utanför Sverige
För leverans av varor utanför Sverige kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@kristallrummet.se för alternativ.

Priser
Inträffar leverantörsförändringar eller stora valutaförändringar påverkar detta troligtvis våra priser och vi reserverar oss därmed för eventuella prisförändringar.

Betalningsalternativ
Du ser våra betalningsalternativ direkt i kassan. Kristallrummet kan inte byta betalningsalternativ åt dig i efterhand.

Falska beställningar
Observera att alla beställningar loggas med IP-adress och tidpunkt. Alla falskbeställningar polisanmäles.

Tryckfel
Vi reserverar oss för eventuella ”tryckfel” på denna webbsida. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga färger. Detta beror på vilken dator du har och vilka inställningar som är gjorda på den samt att stenar är naturmaterial och kommer i olika färger och former.

Kundnöjdhet - Trustpilot
Kristallrummet använder sig av Trustpilot för att mäta och värdera kundnöjdheten. Vi är tacksamma för att du betygsätter oss med en kort motivation om du får en mail förfrågan från Trustpilot.

Kristallrummet följer Dataskyddsförordningen (GDPR).
Genom att godkänna ditt köp på Kristallrummet.se godkänner du att vi sparar de uppgifter du angett för att kunna kontakta dig angående din order. Dina personuppgifter lämnas inte ut till någon tredje part. Du kan när som helst begära att vi tar bort dem eller ändra i dem. Läs hela Kristallrummets policy för hantering av personuppgifter här >> 

Kristallrummet har rätt att neka kund att handla
Om kontakt och kommunikation inte fungerar mellan Kristallrummet och kund har Kristallrummet rätt att neka kund att fortsätta köp och även neka framtida köp då det är nödvändigt.