A-Ö om kristallernas betydelse och energi

G - J

K - L

M - P

S - Ö

Symbolik, energi och vibrationer

Det finns en lång tradition av att ge stenar ett symboliskt värde och låta det påverka undermedvetna och omedvetna strömningar i vårt inre. Många människor kan också känna energi eller speciella egenskaper hos stenarna precis som om stenarna är levande.

Nycklar till närvaro

När du låter din känsla guida dig att välja stenar kan ditt val berätta nya saker för dig, om dig. Aspekter i din personlighet som du inte visste fanns kan plötsligt bli viktiga för dig att bli mer närvarande till. Krafter i ditt inre som du anade fanns där, kan bli bekräftade och bejakade med hjälp av kristaller och stenar.

Det du drömmer om och din väg för att nå det kan uppdagas genom en Kristalläsning. Du hittar mer information om Kristalläsning i Kristallrummets webbutik.

Många låter också stenarna följa med dem i vardagen, Stenen eller kristallen kan vara ett ankare för vår närvaro till olika aspekter av livet och oss själva som vi annars kanske rusar förbi. Vi påminns hela tiden om det som kristallerna vill förmedla. Vår närvaro ökar. 

Chakrabalansering

Ett annat sätt att arbeta med stenarna är att låta dem balansera dina chakras. Den subtila energi som stenen förmedlar påverkar ditt chakra på ett mycket speciellt sätt. Läs mer om chakrabalansering längre bak i broschyren.

Kristallernas energi

Allting i universum är vibrationer utav samma grundläggande energi.  Kristallerna är en ovanligt ren och exakt form av materia i vilken alla atomer är bundna till varandra utifrån en given struktur.

Kristallernas vibrationer är harmoniska och stadiga och den förmågan används bl.a. inom modern teknik. Det sägs att kristaller kan ta emot, lagra, emanera, bryta och reflektera energi och används därför även för att påverka psykiska energier. Du kan t.ex. arbeta med visualiseringar eller låta kristallerna ge energi till din intention eller dina mål så att du lättare kan nå dit du vill.

Allt detta tillsammans gör stenarna till utmärkta redskap för vår egen personliga utveckling, vår healing och vårt självförverkligande.

Vem vet?

Vad som egentligen gör stenarna och kristallerna magiska - det vet vi inte ... men vi vill ge ett smakprov på de energier och symboler som våra kristaller och stenar kan förmedla till dig.

Ha kul, njut och låt dig själv göra en djupdykning i en förundrande, magisk och kravlös värld där du har oanade möjligheter att gå på upptäcktsfärd och hitta in i nya vrår av dig själv.

 Observera att stenarna inte är avsedda att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga fysisk sjukdom. Användaren av kristaller och stenar är själv ansvarig för resultaten.

Välkommen till en magisk värld! 

Här kan du läsa om stenarnas esoteriska betydelser. Stenar och kristaller har i årtusenden använts som andligt verktyg för öka medvetande och helande. Talismaner och heliga ting har tillverkats av ädelstenar och kristaller sedan urminnes tider.