Månadsstenar

Månadsstenen symboliserar jaget som kommit till jorden med ett speciellt uppdrag: Att bli sitt absolut bästa jag! Varje månadssten sägs vibrera i en frekvens som stöder och harmonierar med den tiden på året som varje sten representerar. 

Om månadsstenar och månadshängen

Här hittar du Kristallrummets populära månadsstenar i silver och förgyllt silver. Månadsstenar har funnits i tusentals år i berättelser om vår tro och andlighet. Varje månad representeras av en ädelsten. Här redovisar vi månadsstenar ur den europeiska, svenska och amerikanska traditionen.

Alla hängena är ca 15 mm höga och 8 mm breda. Månadsstenarna är infattade i sterling silver (925) eller i guldpläterat (18k) silver. De är monterade på ett litet kort med information. 

Månadsstenar - ädelstenar för varje månad

Ädelstenar har kombinerats med månader och stjärntecken i många skilda traditioner över hela jordklotet. Den europeiska, svenska och amerikanska traditionen av månadsstenar lär ha sitt ursprung i den indiska traditionen om månadsstenar.

månadsstenar med äkta stenar

Januari månadssten: granat
Februari månadssten: ametist
Mars månadssten: akvamarin
April månadssten: bergkristall
Maj månadssten: smaragd
Juni månadssten: månsten & regnbågsmånsten
Juli månadssten: rubin
Augusti månadssten: peridot
September månadssten: iolit & safir
Oktober månadssten: rosenkvarts & turmalin
November månadssten: citrin & imperial topas
December månadssten: blå topas & turkos

 

Smycken och kristaller för stjärntecken, månadsstenar och elementen

Ädelstenar och kristaller har kombinerats med månader och stjärntecken i många olika mystiska traditioner. Vi på Kristallrummet fokuserar på den västerländska zodiaken i skapandet av våra smycken. Månadsstenen symboliserat jaget som kommit till jorden med ett speciellt uppdrag: Att bli sitt absolut bästa jag! Varje månadssten sägs vibrera i en frekvens som stöder och harmonierar med den tiden på året som varje sten representerar. 

Dessa har du kikat på!