STJÄRNTECKEN

Kristaller, stenar och smycken för just ditt sjärntecken. Soltecken, måntecken eller rising sign? Hitta ditt stjärntecken och dess symbolism i denna avdelning i Kristallbiblioteket!

Stjärntecken, kristaller för ditt astrologiska soltecken!

KRISTALLER OCH STENAR FÖR JUST DITT STJÄRNTECKEN. SOLTECKEN, MÅNTECKEN OCH RISING SIGN

Du har kommit som en gåva från universum till vår mänskliga värld. När du finner den gåvan och kan ge den till omvärlden hittar du tillfredsställelse och nöjdhet. Kanske kan ditt stjärntecken, kristallerna och stenarna vara ett stöd för dig att hitta rätt på vägen till mer förnöjsamhet och glädje. 

Vi har tagit fram tre stycken eller fler stenar för varje stjärntecken som boostar och ger energi till det stjärntecknets typiska personlighetsdrag. Vi har valt kristaller som vi känner förstärker, balanserar eller tillför något som ett visst stjärntecken kan må bra av. Det finns inget rätt eller fel vad det gäller stjärntecknens kristaller och stenar. Det är det som är så kul med stenar! Vi får alla känna det vi känner! Varje stjärntecken styrs av en specifik planet i solsystemet som också har en kristall som stämmer med den specifika energin. 

Tryck på ditt stjärntecken nedan och se vad som kan ge just dig styrka och kraft!

 

Vilket stjärntecken är du född i?

Vi har 12 stycken stjärntecken som utgör hela vår zodiak. Varje stjärntecken är indelat i 30° och skapar tillsammans 360°, en cirkel och vårt himlavalv. En del av oss tror att olika stjärntecken kan berätta mer om personers olika egenskaper och talanger. För att avgöra vilket stjärntecken du influenseras av måste du hitta zodiaken som faller på din födelsedag.

Nedan listar vi dessa stjärntecken, vi startar med det första tecknet enligt zodiakens hjul. Följ länken för att läsa mer om just det stjärntecknets kristaller och stenar. 

Väduren/Aries: 21 mars – 19 april
Oxen/Taurus: 20 april – 21 maj
Tvillingarna/Gemini: 22 maj – 21 juni
Kräftan/Cancer: 22 juni – 22 juli
Lejonet/Leo: 23 juli – 22 augusti
Jungfrun/Virgo: 23 augusti – 22 september
Vågen/Libra: 23 september – 22 oktober
Skorpionen/Scorpio: 23 oktober – 22 november
Skytten/Sagittarius: 23 november – 21 december
Stenbocken/Capricorn: 22 december – 19 januari
Vattumannen/Aquarius: 20 januari – 18 februari
Fiskarna/Pisces: 19 februari – 20 mars
Månaderna och deras respektive kristaller:
Januari månadssten: granat
Februari månadssten: ametist
Mars månadssten: akvamarin
April månadssten: bergkristall
Maj månadssten: smaragd
Juni månadssten: månsten & regnbågsmånsten
Juli månadssten: rubin
Augusti månadssten: peridot
September månadssten: iolit & safir
Oktober månadssten: rosenkvarts & turmalin
November månadssten: citrin & imperial topas
December månadssten: blå topas & turkos

De fyra elementen

Väduren, skytten & lejonet är eldtecken. Fisken, kräftan & skorpionen är vattentecken. Jungfrun, oxen & stenbocken är jordtecken. Vattumannen, vågen och tvillingarna är lufttecken.

Eldtecken och deras kristaller

Stjärntecken som symboliseras av elden sägs ha karaktäristiska drag så som att vara kreativa, fyllda av energi och vitalitet. Dessa personer drömmar om att leva ett liv fyllt av äventyr och passion. Trygghet, temperament och värme kännetecknar dessa individer. Stjärntecken med eld i grunden kan behöva hålla sin inre flamma levande, då deras eld lätt tappar styrka. Kristaller med korrelerande energi sägs kunna hjälpa hålla dom balanserade, livfulla och harmoniska. Dessa kristaller är: Bärnsten, eldagat, eldopal, diamant, rubin, röd granat, karneol, citrin, röd jaspis, sardonyx, röd turmalin och zirkon.

Vattentecken och deras kristaller

Våra kära vattentecken representeras av det ljuva sommarregnet och det mest intensiva av stormväder. De är mystiska, lyhörda med en tillförlitlig kompass som vägvisare. Fantasifulla varelser med en stark instinkt och känsla av empati. Fantasin och det drömska inre livet kan grumla dessa teckens klarsynthet och energi. Kristaller med matchande frekvens sägs kunna lätta ovädret och stilla känslostormen. Dessa kristaller är: Smaragd, krysopras, opal, akvamarin, månsten, sötvattenpärla, korall och hematit.

Jordtecken och deras kristaller

Jordtecken är de stjärntecken som är klippan i stormen, de mest lojala och pragmatiska av zodiakens tecken. Dessa individer sägs vara omhändertagande, logiska och praktiska. Att promenera barfota i sand och jord, med en mystisk koppling till naturen och växtriket är den grundläggande energin hos dessa tecken. När beslut blir svåra att ta och huvudet svävar uppe i det blå sägs det finnas kristaller som får dem grundade och harmoniska igen. Dessa kristaller är: Agat, svart turmalin, onyx, malakit, obsidian, jaspis, aventurin, jade och turkos.

Lufttecken och deras kristaller

Den milda brisen en varm midsommarkväll och den isande nordanvinden karaktäriserar våra luftecken. Stjärntecken med luftens inflytande sägs vara av intellektuella, nyfikna och initiativtagande. Det sociala spelet är enkelt för dessa snabbtänkta och kommunikativa individer. När luftens stjärntecken sitter fast och friheten känns bortom horisonten sägs det finnas kristaller som kan återställa balansen. Dessa kristallen är: Safir, rökkvarts, turmalin, topas, rodonit, blå kalcedon, lapis lazuli, ametist och peridot.
För att balansera och komplettera ditt solteckens olika energier kan du använda ditt motsatselements stenar; eld-vatten, jord-luft.
 

Favoriter från dessa stjärntecken nedan

Om Magiska Stenar, kristallbokenOm Magiska Stenar, kristallboken

Om Magiska Stenar, kristallboken

119.00 SEK
Bergkristall, råa spetsar

Bergkristall, råa spetsar

Från 10.00 SEK
Bergkristall, naturligt spetshänge i silver eller guld
På kampanj

Bergkristall, naturligt spetshänge i silver eller guld

54.00 SEK 90.00 SEK
Herkimer diamant med inklusioner

Herkimer diamant med inklusioner

Från 15.00 SEK
Bergkristall, trumlad A kvalitet

Bergkristall, trumlad A kvalitet

40.00 SEK
Jaspis, röd slipad platta

Jaspis, röd slipad platta

45.00 SEK
Bergkristall, naturlig spets på vaxad bomullstråd

Bergkristall, naturlig spets på vaxad bomullstråd

160.00 SEK
Bergkristall, klusterBergkristall, kluster

Bergkristall, kluster

Från 50.00 SEK