Vanya Pernilla

Hej! Jag heter Vanya Pernilla Mårtens. 

Mitt intresse för kristaller och stenar väcktes när jag som ensam 23-åring reste runt i USA. Jag var full av en odefinierad längtan, på flykt från mina egna krav och ideer om livet ... och borttappad ... på väg att finna mig själv. Jag älskade att titta på Lapis Lazuli i guldsmedernas skyltfönster och jag råkade möta mycket speciella människor. Bland annat fick jag en opal av en generös och seende kvinna. Jag mötte människor med "powerstones" i fickorna. De var vägvisare för mig i början på min resa i stenanas magiska värld. Jag blev verkligen djupt inspirerad.

Mitt äventyr med Kristallrummet började några år efter min USA-resa. Jag glömmer aldrig när jag reste iväg till Tyskland för att handla trumlade stenar med en så kallad ”dramaten” väska med hjul och 1000 kr på fickan från mina vänner. De ville att jag skulle handla stenar även till dem. Så började mitt äventyr med Kristallrummet!

 Jag träffade Lena och hennes dåvarande man Jacques genom kristallerna och stenarna och vi beslöt oss för att starta Kristallrummet på Café Pan. Ganska snart anslöt sig min dåvarande sambo Joel Särman. Vi hittade butiken i Gamla Stan och bestämde oss för att våga satsa tack vare en bankkvinna som trodde på oss. Det är och har varit en fantastisk resa på alla de sätt. Vid sidan om Kristallrummet har jag arbetat som terapeut med meditation och healing. För närvarande leder jag kurser i kristallhealing, och även i meditation, med dynamiska meditationer, med Oneness Blessing mm.

Det underbara med ädelstenar är att de förmedlar både skönhet, healing och hopp till oss människor. De inspirerar oss, smyckar oss, hjälper oss att ta fram det vackraste hos oss och stimulerar vårt inre, våra andliga kvaliteer.

Jag slutar aldrig att förundras över naturens skaparkraft, sensualitet och skönhet. Att få göra smycken med alla de äkta material som Kristallrummet tillhandahåller är något av det roligaste som finns. I vår butik i Gamla Stan har vi mer av de enstaka smycken vi själva producerar. Den linje av smycken (Chakraarmband & halsband, Alla Kvinnors Hus armbanden, Lyckohalsbanden, Intentionsarmbanden tillsammans med Marie mm).

Allt eftersom Kristallrummet har vuxit har mina arbetsuppgifter förändrats. När vi startade 1990 köpte jag in trumlad sten av många olika slag. Jag fascinerades av deras olika egenskaper och den speciella magi som stenarnas närvaro ger oss. Mina uppgifter sedan dess har varit marknadsföring, företagsförsäljning, inköp av smycken, administration, webbutiken och allt möjligt som trillat mellan stolarna. Nu har mitt arbete utvecklats till att vara VD, vilket för min del innebär att ta helhetsansvar, inte minst för personal, vår vision och att vi växer in i framtiden på ett närvarande och miljömedvetet sätt. Att vara småföretagare inom handelssektorn är inte lätt, vi har behövt lära oss väldigt mycket på vägen. I min dröm ligger att kunna dela med mig av det på ett sätt som hjälper andra att växa. 

Jag vill också passa på att uttrycka min tacksamhet till Dig som läser detta för att du är intresserad av vårt företag, till Kristallrummets alla medarbetare under åren, för alla utmaningar jag ställts inför och till Livet som hjälpt oss och mig att komma hela vägen hit, lärt mig så mycket och gett mig så mycket glädje. :-)

Tack!